İnternet Anneleri

Çocuğunuzla Çevrimiçi Emniyet Konusunda Başarılı bir Konuşma Nasıl Yaparsınız?

Türkiye’de her ay 44 milyondan fazla kişi hikâyelerini paylaşmak, dünyayı başkalarının gözünden görmek, arkadaşlarıyla ve akrabalarıyla iletişim kurmak için Facebook’u ziyaret ediyor. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkesin Facebook’ta vakit geçirirken kendisini güvende hissetmesini isteyen Facebook, her yıl Şubat ayında 130’dan fazla ülkede kutlanan “Güvenli İnternet Günü” kapsamında ebeveynlerin çocuklarıyla güvenli bir internet deneyimi ile ilgili olarak nasıl konuşabileceği konusunda faydalı ipuçları paylaştı:

Çocuğunuzun deneyimini yönlendirmeye yardımcı olacak daha fazla bilgiye Facebook Ebeveynler Portalı’ndan ulaşabilirsiniz: https://www.facebook.com/safety/parents

Facebook’ta Emniyet:

İnsanlara topluluk kurmaları için güç vermek ve dünyayı birbirine yakınlaştırmak misyonu ile hareket eden Facebook’un birinci önceliğini, kullanıcıların emniyeti oluşturmaktadır. Herkesin Facebook’u kullanırken kendini güvende hissetmesini sağlamak amacıyla ilkeler, araçlar ve kaynaklar oluşturan Facebook, insanlara kendilerini ifade edebilecekleri güvenli bir ortam yaratmayı hedeflemektedir. Facebook, insanlara paylaştıkları şeyler, bunları kiminle paylaştıkları, gördükleri ve deneyimledikleri içerikler ve kimlerle iletişime geçebilecekleri üzerinde kontrol imkânı sunar. Facebook Emniyet Merkezi, Facebook küresel topluluğunu platformun güvenli kullanımı konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan ilkeler, araçlar, kaynaklar ve ipuçları barındırır. Facebook Emniyet Merkezi’ne https://www.facebook.com/safety adresinden Türkçe olarak erişilebilir.