Duyurular

Eğitimde Fırsat Eşitliğine Güç Katan Hareket

Marjinal Porter Novelli çatısı altında MarjinalSosyal’in başlattığı Sosyal Bağış Hareketi, bu kez gücünü Darüşşafaka’nın eğitimle değiştirdiği yaşamlardan alıyor. Hareket, “Dünyayı ben mi kurtaracağım?” diyen zihinleri susturacak cevapları 154 yıllık öyküyü anlatarak veriyor.

Marjinal Porter Novelli çatısı altında MarjinalSosyal’in başlattığı Sosyal Bağış Hareketi, yaşanan ve yaşatılan haksızlıklardan, eşitsizliklerden, acılardan ve kayıplardan cesaret alarak yola çıktı. Problemin kaynağı, ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının (STK) yeterince tanınmaması ya da tanınsa bile güven duyulmamasıydı. Çözüm açıktı: Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum bilinci yaratmak. İşte bu yüzden MarjinalSosyal, onların hikayelerini ve neyi amaç edindiklerini insanlara anlatmaya, onların sesi olmaya karar verdi. Ancak bu sayede kolektif bir bilinç yaratılarak giderek büyüyen bir dalga oluşturulabilirdi. İlk halkalar şimdiden oluşmaya başladı. 15 STK’nın katıldığı hareketin, Koruncuk Vakfı ve Bilim Kahramanları Derneği’yle başlayan 15 aylık yolculuğunda üçüncü durak Darüşşafaka Cemiyeti oldu.

1863 yılından beri faaliyette olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz çocuklara parasız ve yatılı eğitim veren bir kurum. Darüşşafaka, eğitimle yaşam öykülerini değiştirerek binlerce öğrencinin yüzünde gülümseme, kalbinde umut olmaya devam ediyor. 154 yıldır bağışlarla ayakta kalan Darüşşafaka’nın bağışçıları arasında Zübeyde Hanım ve Sait Faik Abasıyanık da bulunuyor. Her ayın ikinci Perşembe’sinin Sosyal Bağış Günü olduğu harekette 8 Haziran Perşembe günü bağışlar Darüşşafaka Cemiyeti için toplanacak.

Sosyal Bağış Hareketi’ni neden desteklemeliyim?

Çağımızın sağladığı en büyük olanaklardan biri de sosyal medya sayesinde çok güçlü bir sosyal ağ kurabilmek. Peki, bu ağı neden bir dayanışma çağrısı için kullanmıyoruz? 1-2 dakikalık videolarla bu hareketi desteklemek, sivil toplum bilincini güçlendirmek ve bağışa çağrıda bulunmak için sizleri dayanışmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin her yerinden, her kesiminden, her nefesinden insanları bu hareketi paylaşmaya, paylaşırken bizlerle aynı hisleri yaşamaya çağırıyoruz.

Gelin, siz de 8 Haziran Perşembe günü, Darüşşafaka’ya destek olun, 154 yıldır yazılan eğitimle değişen yaşam öykülerine yenilerini ekleyelim!

Darüşşafaka ve Sosyal Bağış Hareketi için kullanılacak hashtagler; “#sosyalbağışhareketi”, “#birinizhepimiziçin”, “#darüşşafaka154yaşında” ve ”#154yıllıkbağışöyküsü” olacak.

Kuruma bağışlar, Darüşşafaka Cemiyeti internet sitesinden, internet bankacılığından, banka havalesiyle ya da SMS yoluyla yapılabiliyor. Darüşşafaka’ya Facebook veya internet sayfası üzerinden bağış yapmak için aşağıdaki adresleri ziyaret edebilirsiniz:

 

https://www.facebook.com/sosyalbagishareketi/

 

https://www.facebook.com/darussafaka

 

https://www.darussafaka.org/

 

İlgili Kişiler:

Marjinal PorterNovelli T: 0212 219 29 71

Başar Çankaya | M: 0533 558 44 27 | [email protected]

 

SMS üzerinden bağış yapmak için, “Bağış” yazıp 1863’e yollayabilirsiniz.

Sosyal Bağış Hareketi Sosyal Medya Hesapları

facebook.com/sosyalbagishareketi

instagram.com/sosyalbagishareketi

twitter.com/BagisHareketi

#birinizhepimiziçin

 

Darüşşafaka Hakkında: Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürmektedir. “Şefkat yuvası” anlamına gelen Darüşşafaka, günümüzde babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocukları on yaşındayken ailelerinden emanet alarak onlara uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunmaktadır. Darüşşafaka, düşünen, sorgulayan, özgüvenli ve topluma karşı sorumluluklarının bilincinde lider bireyler yetiştirmektedir.

Sosyal Bağış Hareketi Hakkında: Sosyal Bağış Hareketi, başta çocuklar, kadınlar, hayvanlar olmak üzere ihtiyaç sahibi herkese ve doğaya hak ettiği yaşamı sağlayabilmek için mücadele eden, ortaya koydukları ile hepimizin yüreklerini fetheden sivil toplum kuruluşlarını (STK) desteklemek ve sosyal medya dünyasını beğenilerden ve paylaşımlardan bir adım öteye taşımak hayali ile başlatılmıştır. Sosyal Bağış Hareketi, dışarıdan bakıldığında çözümsüz görünen sorunlar karşısında “çaresi var!” diyen, çözüm için inisiyatif alan, çözümü üreten sivil toplum kuruluşlarını desteklemekte, herkesi de bu kampanyayı desteklemeye davet etmektedir. Türkiye’de bireysel bağış bilincini uyandırmak amacıyla her ayın ikinci perşembe gününü ayın sivil toplum kuruluşuna güç vermek, ihtiyaçlarını karşılamak ve onu cesaretlendirmek için “Sosyal Bağış Günü” ilan etmiştir.

 

Marjinal Sosyal Hakkında: Marjinal Porter Novelli tarafından 2016 yılında kurulan MarjinalSosyal; nitelikli kurumsal sosyal sorumluluk hizmetleri üretmek için geliştirdiği özgün araçlarla şirketlerin sosyal ve çevresel yatırımlarına yön verecek sosyal stratejiler çıkarmakta, analizler yapmakta ve proje önerileri hazırlamaktadır. Bünyesinde Sivil Toplum Danışma Merkezi kuran MarjinalSosyal, iş sonucu odaklı yatırımlar planlaması ve uygulanması için tam kapsamlı destek hizmetleri üretmektedir.

www.marjinalsosyal.com

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çıkışta Olanlar

To Top