İnternet Anneleri

Faber-Castell Çocukların Yaratıcılıklarını Atölye Çalışmaları İle Geliştiriyor

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri firması Faber-Castell, çocukları 26-27 Mart tarihlerinde birbirinden renkli atölye çalışmalarına bekliyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Etkinlik: “Faber-Castell Yaratıcılık Atölyeleri; Mandala Atölyesi”

Tarih: 26 Mart Cumartesi

Saat: 11.00

Yaş: 4-6 Yaş Arası (Aile İle), 7-12 Yas Arası (Aile veya kendi başına)

Giriş Ücreti: İndirimli 9 TL, tam 12 TL

Çocukların kendi hayal dünyalarında yolculuğa çıkaran Mandala aynı zamanda ve yaratıcılıklarını keşfetmelerini sağlıyor. Çocuklar, Faber-Castell’in rengarenk boyaları ile en güzel mandalaları yaparken hem dinleniyor, hem de dikkat toplama ve odaklanma konusunda becerilerini artırıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi

Etkinlik: “Biyoloji Atölyesi”

Yer: Fenerbahçe Vapuru

Tarih: 26 Mart Cumartesi

Saat: 13.00-15.00

Yaş: 10-13 Yaş Arası (Aile veya kendi başına)

Giriş Ücreti: 50TL

Birer küçük bilim insanı kimliğine bürünen çocuklar, atölye öncesinde vücut sistemine sanal bir yolculuk yapıyor. İnsan vücudunun biyolojik yapı şemasının işleyişini öğrenip, ardından kolyelerine oluşturdukları DNA’ları saklıyor.

Pera Müzesi

Etkinlik: “İçiçe Resim”

Tarih: 27 Mart Pazar

Saat: 12.20

Yaş: 4-6 Yaş Arası (Aile İle)

Giriş Ücreti: 15 yaş altı 45 TL, PERAkart Aile sahiplerine %50 indirimli

Çocuklar farklı teknikler kullanan sanatçıların resimlerini inceledikten sonra atölyelerde yiyeceklerle, doğal malzemelerle, füzenle veya boyayla resim yapma şansına sahip oluyor. Çocuklar, atölye sonunda resimlerini geri dönüşüm kutularından oluşturulmuş çerçeveler içerisinde saklayabiliyor.

Pera Müzesi

Etkinlik: “Hayelle Gerçek Arası”

Tarih: 27 Mart Pazar

Saat: 15.00

Yaş: 7-12 Yaş Arası (Aile veya kendi başına)

Giriş Ücreti: 15 yaş altı 45 TL, PERAkart Aile sahiplerine %50 indirimli

Metafizik resmin öncüsü, 20. yüzyılın en sıra dışı sanatçılarından Giorgio de Chirico’nun “Dünyanın Gizemi” sergisinin “Hayelle Gerçek Arası” atölyesinde asamblaj, çıkartma sanatı, perspektif gibi kavramları öğreniyor, pastel boya, akrilik boya, asetat, karton, fotoblog malzemelerini kullanıyorlar.

Faber-Castell Yaratıcılık Atölyeleri her hafta sonu İstanbul Oyuncak Müzesi, Pera Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenleniyor. Atölye çalışmaları ayrıca Trump Alışveriş Merkezi içerisinde bulunan, 4-14 yaş arası çocuklara özel aktivite merkezi Kidsmondo’da da yer alıyor. Çocuklar 40’ar dakika boyunca Faber-Castell ürünlerini kullanarak geri dönüşüm ve el işi malzemeleri ile yaratıcılıklarını geliştiriyor, hayal ettikleri objeleri yaratma fırsatı yakalıyor.

Adel Kalemcilik Hakkında

Türkiye’de kırtasiye denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen Adel Kalemcilik, 1969’da İstanbul-Kartal’daki fabrikasının açılışıyla faaliyete geçti. Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve 1996 yılında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Adel, dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile kuruluşundan bu yana sürdürdüğü işbirliğini 1995 yılında ortaklıkla pekiştirdi. Adel, bu ortaklığın gücü ile Türkiye’ye değer katan yatırımlarını ara vermeden sürdürüyor. Temmuz 2015’de Çayırova’daki yeni üretim tesisine taşınan Adel Kalemcilik, 4.000’e yakın ürün çeşidi ile Türkiye’de üretilen ve ithal edilen Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Adeland, Eberhard Faber, Atlas ve Max markalarının pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor… Perakende sektöründeki deneyimi ve geniş bayi ağıyla 2015 yılında oyuncak sektörüne giren Adel,  iki yıldan fazla süren yapılan titiz çalışmalar ve pazar araştırmaları sonucunda, kendi yarattığı Adeland markası dışında Auldey, Lotus, WOW ve NICI gibi dünyanın önde gelen markaları bu yeni kulvarda hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Özünde barındırdığı “iyilik” değerini benimseyerek eğitimin ve eğitimde yaratıcılığın en büyük destekçisi olan Adel Kalemcilik, eğitim, spor ve sanat alanında çok sayıda sponsorluk ve sosyal sorumluluk projesi yürütüyor