Sağlık

Femilift Nedir?

Hamilelik, doğum, menapoz ve hormonal kaynaklı sorunlar, kadınları etkileyen ve beraberinde genital yapıda deformasyonlar oluşturabilen etkiler yaratabilir. Her 3 kadından birinde mevcut olmasına rağmen toplumsal tabular sebebiyle çok fazla dile getirilemeyen bu problemler maalesef hayatı direkt etkilemektedir.

Femilift; idrar kaçırma, genital bölgedeki deformasyonları ve tekrarlayan vajinal enfeksiyoları, jinekolojik muayene gibi acısız ve hızlı bir yöntemle tedavi eden bir lazer teknolojisidir. Doğum sonrası süreçte, vajinal bölgedeki bozulan doku, pelvik taban direncini zayıflatabilir.

Son teknoloji bir sistem olarak Femilift; vajinal dokuyu güçlendirip form kazandırarak tamamen iyileşme sağlar.

Vajinal kuruluk, tekrarlayan enfeksiyonlar ve idrar kaçırma, kadınların hem cinsel hem de sosyal hayatlarını sıkıntıya sokmaktadır.

Femilift yöntemi ile yapılan genital estetik uygulamalar, sosyal hayatın kalitesini arttırmasının yanısıra cinsel hayatı da sağlıklı hale getirir.

CİNSEL BÖLGEDEKİ SİĞİLLER
Cinsel yolla, en sık geçen hastalıklardan birisi de cinsel bölge siğilleridir. Cinsel bölgede dağınık olarak bulunurlar. Küçük, cilt renginde, karnıbahar şeklinde görülürler. 1 mm den başlayıp çok daha büyük ve çeşitli kümeler şeklinde olabilirler. Cinsel bölgede vajina duvarından anüse kadar olan bölgede, ayrıca rahim ağzına kadar yayılabilir. Hasta kişiyle oral seks yapanlarda, ağızda ve boğazda da görülebilirler. Cinsel bölge siğillerinin hem ilaçla hem de cerrahi olarak tedavisi vardır. Ancak bu hastalık, HPV (Human Papilloma Virus) ile oluştuğu için bilindiği gibi rahim ağzı kanserine yol açabilir ve bu konuda dikkatli olunması gereklidir.

Belirtileri Nelerdir?
• Cinsel bölgenizde cilt renginde ya da gri renkli kabarcıklar
• Karnıbahar görüntüsünde yapılar
• Cinsel bölgede kaşıntı, rahatsızlık hissi
• Cinsel ilişki ile kanama olması
Aslında hiçbir belirti olmadan da siğiller oluşabilirler. Hatta bazen çıplak gözle dahi görülmeyen çok küçük ve yassı şekilde de olurlar.
Gebelik sırasında inaktif halde bekleyen enfeksiyon, tetiklenebilir ve aktif hale geçerek daha da kötüleşebilir.

Neden Olur?
Vücudunuzun diğer yerlerinde olduğu gibi cinsel bölgede de sebep bir virüstür. HPV denilen bu virüs cildinizin üst tabakasını tutar. HPV nin 100 den fazla çeşidi vardır. Fakat yalnızca birkaç çeşidi cinsel bölge siğiline neden olur. Bunlar oldukça bulaşıcıdır ve virüsün olduğu kişiyle cinsel temas sonucu kolayca yayılır. Cinsel ilişkiden birkaç ay sonra gelişebildiği gibi yıllarca hiçbir şey olmadan da bekleyebilir.

Teşhis Nasıl Konur?
Genelde sadece bakmak yeterlidir. Ancak bazen tam olarak belirgin olmazlar. Bu durumda asetik asit solusyonu uygulaması ile siğiller beyazlaşırlar ve kolposkopi denen aletle görülür hale gelirler.
Bu yüzden düzenli muayene, cinsel bölgede siğil ve sonrasında oluşan rahim ağzı kanseri açısından çok önemlidir.
Eğer cinsel bölgede siğiliniz varsa, durumunuza göre, her üç veya altı ayda bir smear testi yaptırmanız gereklidir.

Nelere Yol Açabilir?
Rahim ağzı kanseri, HPV enfeksiyonu ile yakın ilişkidedir. HPV nin bazı tipleri dış cinsel organın kanseri ve anüs kanseri ile de ilişkilidir. Ancak unutulmamalıdır ki, her HPV enfeksiyonu kansere dönüşür gibi bir durum söz konusu değildir.
Gebelik sırasında cinsel bölgede siğil olması bazı sorunlara yol açabilir. Siğiller büyüyerek idrar çıkışını zorlaştırabilir.
Vajinal duvarda bulunan siğiller, doğum sırasında duvarın genişlemesini engelleyebilir. Ayrıca nadiren de olsa, doğan bebeğe bulaşarak boğazında siğil oluşmasına neden olur. Bebeğinizin, hava yolundaki tıkanıklık nedeniyle ameliyat bile olması gerekebilir.

Tedavi Nasıl Olur?

Siğillerin tedavisi ilaç veya cerrahi olarak yapılır. Siğile neden olan virüs tamamen yok edilemediği için tedaviden sonra cinsel bölgede siğiller tekrarlayabilirler. Kullanılan ilaçlar genelde siğili yok etmek için üzerine sürülerek uygulanan kimyasal maddelerdir. Bu maddeler sadece doktorunuz tarafından uygulanabilir.

Büyük siğiller, kimyasal madde uygulanmasından ziyade cerrahi olarak çıkarılması daha uygundur. Ayrıca kimyasal maddeye cevap vermeyen siğillere ve gebelere doğumdan önce bebeğe bulaşmasın diye cerrahi işlem uygulanır. Bu işlemler şunlardır;

  • Kriyoterapi ile siğil üzerine, donmuş sıvı nitrojen uygulanır. Siğilin üzerinde bir kabarcık oluşur. Deriniz iyileştikçe siğil de kendini atarak alttan yeni cilt çıkacaktır. Ancak bu uygulama bir kaç kez gerekebilir.
  • Koterizasyon ile siğil üzerine elektrik akımı verilerek yakılır.
  • Lokal anestezi yapılarak siğil, kesilerek o bölgeden çıkarılabilir.
  • Lazer tedavisinde yoğun ışık kaynağı kullanılarak siğiller yok edilirler. Biraz pahalıdır. Ancak yaygın ve tedavide zorlanılan siğiller için kullanılır.

Nasıl Önlenir? Kime Hangi Aşı?

HPV, daha önce virüsle enfekte olmuş kişiyle ciltten temasla geçtiği için cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanmak riski azaltacaktır.

Eğer cinsel partnerinizin veya kendinizde cinsel bölgede siğil görürseniz tedavi olana kadar cinsel ilişkiden kaçının.

Eğer kendinizde ilk kez görürseniz cinsel partnerinize bu konuda bilgi verin. Bulaşma açısından tetkik edilerek gerekirse tedavi olsun.

Tamamen önlemese bile, HPV nin en tehlikeli tiplerine karşı üretilmiş aşıyı yaptırın. Aşının, ilk cinsel ilişkiye başlamadan önceki yaşlarda yapılmasıyla, en yüksek derecede koruma yaptığını unutmayın.

Ayrıca HPV daha önceden alınmış olsa bile özellikle ikili aşının rahim ağzındaki ortaya çıkmış hücre değişikliğinde ilerlemeyi-tekrarlamayı azalttığı ve dörtlü aşının da siğillerde de nüksleri azalttığı klinik çalışmalarla gösterildi.

Sonuçta 9-50 yaş arası HPV virüsü almış ya da almamış tüm bayanların aşı olması önerilmekte…

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çıkışta Olanlar

To Top