İnternet Anneleri

Hamile Misiniz? Şimdiden Emzirmeye Hazırlanın!

Hamileyseniz şimdiden emzirme derdine düşmüş olabilirsiniz. Herkes emzirmenin kendiliğinden olduğunu sanıyor fakat yanılıyor. Emzirme, pek çok anne için zor geçiyor. Ama çözüm yolları var. Bir uzmandan ve diğer annelerin tecrübelerinden faydalanmaktan utanmayın, çekinmeyin ve asla korkmayın!

Hamileyseniz, doğumdan önce emzirme için erken bir hazırlık süreci başlatabilirsiniz, endişelerinizin azalmasına da yardımcı olacaktır. Bazı bebekler, anneleri pes ettiği için ilk 6 ay anne sütü alamıyor. Ve bebeğin bağışıklık sistemi için ilk 6 ay yalnızca anne sütü alması gerekiyor. Sağlıklı bir emzirme dönemi için uzmanların annelere bazı tavsiyeleri var.

*Kendinizi normal bir doğuma hazırlayın. Bu da kolay emzirmeniz için önemli.

*Kapsamlı bir doğum eğitimi alın. Gerekirse emzirme destek gruplarına katılın, hastanelerden yardım isteyin.

*Başka annelerin emzirme mücadelelerini dinleyin, hikayelerini öğrenin.

*Çalışıyorsanız -ya da çalışmıyor olsanız da- kaliteli bir göğüs pompası araştırıp edinin, lazım olacak.

*Daha sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamaya başlayın. Beslenme ve hidrasyon (su) emziren anneler için çok önemli. Bebeğiniz yeni doğduğunda radikal değişiklikler yapmak zor olacaktır, henüz hamileyken kendinize dikkat edin.

*Emzirme hakkında kitap okuyun, film ya da DVD’leri izleyin.

*Babadan destek alın! Annelerin emzirmekten vazgeçmelerinin en büyük sebebi, çevrelerinden destek görmemeleri… Henüz hamileyken baba adayını da ona yardımcı olması gerektiği konusunda bilgilendirin.

Mothering.com