Aile

Hazine Sandığım

Okumayı çok severim. Hobiniz nedir? sorusunun ilk yanıtıdır benim için. Hobi demek bile basitleştirir benim okuma sevdamı. Kitaplar bizi donatan, yolculuklara çıkaran, keşfetmemizi sağlayan, öğreten ve büyüten, yoğuran, merakımızı perçinleyen, emek katan, bilgiyi yüreğimize, aklımıza kazıyan bir hazine sandığıdır.

Kitapları seçerken genellikle arka kapağındaki yazıyı okur ya da içinden bir sayfa seçer, okur ona göre kararımı verirdim. Kitabevleri benim cennetimdi adeta. Zamanın nasıl geçtiğini anlamazdım. Maaşı kitaplara yatırıp geldiğim günler dün gibi hatırımda. Bir gıdım pişman değilim. Onlar senin çeyizin olacak derdi annem. Oldu da zaten. 🙂 Ben merakımı cezbeden bütün kitapları okurum. Sadece tarih ve ya sadece bu yazarın kitaplarını okurum diye bir ayrımım yok. Bir dönem bir kitabevinin muhasebe servisinde çalışmıştım. En mutlu olduğum dönemdir. Kitaplar, kediler ve birçok şair, yazarla tanışma fırsatım olmuş, kadim dostluklarımı kitaplar sayesinde kurmuşumdur.

Kitaplar bir ömrün şahididir. İz düşümüdür, Hayata atılan bir çentik gibidir. Aslında yazarıyla yaptığımız kader ortaklığıdır. Bilmeden, tanımadan birbirimizin hikâyelerine ortak olmuşuzdur. Onlar benim sevinçlerim, göz yaşlarımdır. Yazma merakım da kitaplarla şekillenmiştir. İlkokul zamanlarında günce tutmaya, kendimce şiirler yazmaya başlamıştım. En büyük hayalimdi yazar olmak ve bir kitabevi açmak. Olmak hala hayallerde ama ümit var olduğum bir durum. Yazmak yüreğimin sesini duyurabilmek gibi, bu âleme karşı yaşadıklarımı, hislerimi yazarak aktarabildiğim için çok mutluyum.

Çocuklarımla birlikte kitap alışverişim daha da renklendi. Yusuf’um, ilk göz ağrıma hamileyken kitaplar almaya başlamıştım. Doğmadan kitaplığı hazırdı. Aslında hata etmişim. Aldıklarımın çoğunu okumadı. (ilkokul seviyesinde bile kitaplar almıştım)Bazı kitapları ise günde dört beş kez okuduğu oldu. Demek ki herkesin tercihi farklı olabilirmiş.  Resimlerine bakacak olsa bile kendi seçmeliymiş. Farklı zevkleri var bilim ve macera kitapları ve çoğunlukla bilim teknik dergileri. .Tabi bu deneyimle kızıma seçimlerinde ısrarcı olmuyorum. Dört yaşında ve daha çok resimli masal kitapları alıyoruz. Kitapları seviyorlar ya daha ne isterim.

Yusuf’un da severek okuduğu, arkeoloji öğretmenimizin önerdiği bir kitaptan bahsetmek istiyorum.

Kraliçeyi kurtarmak / Vladimir Tumonov’a ait. Günışığı kitaplığından çıkmış. Resimleyen Sadi Güran İngilizce aslından Türkçeleştiren Mine Kazmaoğlu.

Bir kraliçeyi, kapatıldığı zindandan matematikte kurtarmak mümkün mü dersiniz?

Matematikle arası iyi olmayan Aleks, yolda bulduğu ilginç kalemin matematik problemlerini çözdüğünü keşfeder. Sınavlardaki başarısının tam tadını çıkaracağı sırada, gizemli bir kitap onu da, yakın arkadaşlarını da sayılar dünyasında tehlikeli ve olağan dışı bir maceraya sürükler. Kötü kalpli bir kralın esir aldığı Zümrüt Kraliçe’yi ve onun ülkesini kurtarmak için, üç arkadaşın tam 400 problemi çözmesi gerekmektedir. Ama nasıl?
(Tanıtım Bülteninden)

Viladimir Tumanov’un yayımlandığı her ülkede çocukların gözdesi haline gelen, okurunu da kahramanlarıyla birlikte bilmeceden bilmeceye sürükleyen Kraliçeyi Kurtarmak romanı, matematiği fantastik bir maceraya dönüştürüyor. Yazarın çocuklara matematiği sevdiren bu kitabı, coğrafyaya merak uyandıran Haritada Kaybolmak adlı romanı gibi Türkiye’de yüz binlerce okura ulaştı!

1 Comment

1 Comment

  1. Drama

    31 Ocak 2017 at 23:59

    Gülçin hanım paylaşımlarınızı keyifle takip ediyor ve merakla yenisini bekliyorum… TEŞEKKÜRLER…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çıkışta Olanlar

To Top