İnternet Anneleri

Kartallardan Öğrenmemiz Gereken 7 Hayat Dersi

Kartal, yırtıcı kuşların en büyüğüdür ve dağlık, yüksek, ormanlık alanlarda yaşar. Dünyada uçarak en yükseğe çıkabilen kuş türüdür.

Ortalama 70-100 yıl arasında yaşayan kartallar, esaret altında yaşamayı sevmez. Güçlü ve asil duruşu sebebiyle birçok siyasi parti ve ülkenin; ülkemizde ise, en köklü futbol kulübü olan Beşiktaş’ın simgesidir.

Aslı Kızılderililerden gelen “kartallar yüksek uçar” sözü, 80’lerde TRT’de bir dizinin adı olmuştur.

Çok keskin gözleri vardır, çok yüksek tepelerde, kayalıkların en üst noktalarında yuva yapar. Tekeşlidir ve aile yaşantısı vardır; aynı yuvada yaşar. 7-8 haftalık kuluçka döneminden sonra doğuran dişi kartal, 4-5 yumurta yumurtlar. Yumurtlamadan sonra anne ve baba kartallar, yumurtaları yapışmasın diye, 3 saatte bir sırayla yavruları döndürürler.

Bu süre sonunda en iri olan yavru, diğer kardeşlerini yer ve anne-baba kartallar bunu izler, müdahale etmez. Bu hareket, kartalların vahşi yaradılışlarının bir gereksinimidir. 4-5 yaşındaki bir kartal, yetişkin sayılır. Bu yaşlardan sonra yetişkin tüyleri çıkar, kanat uzunluğu 2 metreyi aşar fakat tüy ağırlığı yarım kiloyu geçmez. Dünya üzerinde pek çok kartal türü yaşar.

Çok akıllı bir hayvan olan kartal, 2 km. uzaktan avını görebilir ve saatte 350 km. hızla avına yaklaşır. Bir kuzuyu kaldırıp uçurabilecek güçtedir.

Peki bu güçlü ve asil hayvanlardan biz, ne öğrenebiliriz?

Sizi, aşağı çekmeye çalışanlardan uzak durun!

Bir kartal gibi, karşılaştığınız zorluklara değil, amacınıza konsantre olun.

Şöhretin sarhoşluğuna kapılma, yeni zirve noktaları keşfet.

Daha iyiye ulaşmak için, amaca giden, hedefe giden yollarda “fırtına”yı kullanırlar.

Size sadık olan, dürüst olan kişilerle kendinizi kuşatın.

Büyümek ve gelişmek için, rahat olduğun alanı terk etmeli, o bölgeden ayrılmalısın.

İhtiyacın olmayan şeyleri seninle birlikte ileriye sürükleme. Geçmişi, geçmişte bırak.

Son olarak +1 bonus şarkı ve klip…

 

brightside