İnternet Anneleri

Kusurlu Ve Güzel Bir Başlangıç Yapmaya Ne Dersiniz?

Diesel, yeni reklam filmi ve kampanyası “Go with the flaw” ile bizi benzersiz kılan kusurlarımızı kucaklamaya çağırıyor.

Bu reklam filminde farklılıklarımızın önemini ve bizi “biz” yapan öğelerin aynı zamanda bizi güzel yapan ayrıntılar olduğunu görüyoruz. Herkesin aynı olduğu bir dünyada “güzel” ve “çirkin” sıfatları kalır mıydı sizce? Herkes güzel zaten, önemli olan kendimize has özelliklerimizi koruyarak kendimizi yaşamak. Reklam filminde biraz ekstrem ve asi tipler kullanılmış ama Diesel markası için belki de uygun olan buydu.

Bigumigu’nun haberine göre çarpıcı reklam çalışmalarıyla tanınan Diesel’in reklam ajansı Anomaly’i bırakıp Publicis İtalya’ya geçmesinin ardından yeni ajansıyla ilk işi de yayına girdi. “Go with the flaw” adını taşıyan çalışma; insanları kusursuzluk yerine kusurlardaki güzelliği görmeye çağırıyor.

Reklam filmi, ideal güzellik anlayışını değil; diş tellerini, şehla gözleri, dövmeleri, tek kaşı, göz altı torbalarını ve bunun gibi insanları eşsizleştiren kusurların güzelliğini betimliyor. Akışa bırakmak anlamına gelen ve aynı zamanda Queens of the Stone Age’in de bir şarkısının adı olan “Go with the flow” deyişi yerine “flaw” yani “kusur” kelimesini kullanarak yapılan laf oyunuyla da kampanya sloganını veriyor. Böylece eşsizliğin mükemmel olmaktan daha değerli olduğu anlatılıyor.

Edith Piaf’ın “Je ne regrette rien” (Hiçbir şeyden pişman değilim) şarkısı eşliğinde ilerleyen film, genç bir adamın bir film rulosunu kurgulamasıyla başlıyor. Her kare ile farklı insanlara gidiyoruz. Film moda dünyasında alışık olduğumuz (şık insanları ve şık mekanları ekrana getirmiyor. Salaş, bakımsız, sağınık insanlar ve aynı tarzdaki mekanlar var burada. Bir hapishane hücresi, hurda bir otomobil, metal detektörleri, küçük marketler… Daha karanlık ve gösterişsiz bir dünya gösterilen. Tom Sloan tarafından basın ve açık hava fotoğraflarında da aynı tarz hakim.

Kampanya başlangıcında, “Kusurlu bir başlangıç” için mesajıyla, bugünlerde pek çok sanatçının yaptığı gibi tüm Instagram postlarını silen Diesel, şimdilerde kampanyayı destekleyici görseller giriyor. Kampanya sosyal medyada #GoWithTheFlaw etiketiyle yer alıyor. İşte o reklam:

Künye:

Reklamveren: Diesel

Reklam Ajansı: Publicis Italia, Milano

Yönetici Yaratıcı Yönetmen/ Ajans Başkanı: Bruno Bertelli

Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Cristiana Boccassini

Dijital Yaratıcı Yönetmen: Milos Obradovic, Mihnea Gheorghiu

Yaratıcı Süpervizör: Costanza Rossi

Sanat Yönetmeni: Simone Di Laus, Cecilia Moro

Reklam Yazarı: Beatrice Mari, Fabio Caputi

Planlama Sorumlusu: Bela Zieman

Yaratıcı Planlama: Noa Dekel

Müşteri Ekibi: Giada Salerno, Maria Elena Gaglianese

Ajans Yapımcısı: Cecilia Barberis, Matilde Bonanni

Sanat Satın Alma: Barbara Centazzo

Yapım Şirketi: Division Paris

Yönetmen: Francois Rousselet

Görüntü Yönetmeni: Simon Chaudoir

Kurgu: Nicolas Larrouquere

Yapımcı: Jules De Chateleux

Post Pordüksiyon: VFX

VFX Süpervizörü: Timo Huber

VFX Yapımcısı: Lydia Evitt

Grade: MPC

Renklendirme: Richard Fearon

Müzik Tasarım / Kurgu: GRAND CENTRAL

Fotoğrafçı: Tom Sloan / Lalaland Artists

Post Pordüksiyon: Studio Invisible

Stilist: Davey Sutton