İnternet Anneleri

Mart Ayı Gezi Rehberi Hazır!‏

 

Lulutata.com’un İnternet Anneleri için hazırladığı MART ayı gezi rehberi (07.03.2014)

Rehberin İçeriği:

1. Kuşlar Şehrinde Macera, Sinema

2. İstanbul Modern Sanat Müzesi

3. Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay, Çocuk Tiyatrosu

4. Anatolium Avm’de Dinozorlar Çağı Başlıyor!

5. Rahmi Koç Müzesi

6. Turkuazoo Akvaryum

7. My Gym

8. Hayalkurdum Kitabevi

9. Kanyon Alışveriş Merkezi

10. Miniatürk

1. Kuşlar Şehrinde Macera, Sinema, Tüm iller

(07 Mart 2014’te vizyonda)

‘’Üç boyutlu bir animasyon filmi olan Zambezia bir kuş şehri olarak biliniyor, film ise bu kuş şehrinin majesterleri Victoria Falls döneminde geçiyor. Saf ve derin bir ruha sahip olan genç şahin Kai, aşırı korumacı bir karaktere sahip olan babası Tendai’nin gözetimi altında yaşamakta ve hayatı onun izin verdiği alan içerisinde yaşamaktadır. Babası her daim evine yakın yaşamasını istese de Kai’nin hayali ‘gerçek hayat’ı tanımak ve özgür olabilmektir. Bu hayal, Zambezia adlı kuş cennetini öğrenmesi ve oraya giden kuş sürüsüne katılmasıyla birlikte gerçek olur. Kimi zaman zorluklara gebe olan bu yolculuk sonrasında vardığı Zambezia daha önce şahit olmadığı türde bir cennettir. Hayalleri gerçek olmaktadır. Ancak kendisini bekleyen hayat derslerinden bihaber olan Kai, geçmişiyle ve kökleriyle yüzleşecek ve dahil olduğu bu toplulukla birlikte şehri için savaşacaktır.’’

 

2. İstanbul Modern Sanat Müzesi, İstanbul

İstanbul Modern Sanat Müzesinin ücretsiz etkinlikleri içinde yer alan 2 etkinliğe yer verdik: BASF Kids’  etkinliği ve  Müze Çantam etkinliği..

Ziyaret Saatleri: Salı – Pazar: 10.00 – 18.00, Perşembe: 10.00 – 20.00, Pazartesi: Kapalı

Ücret: Tam 10 TL- İndirimli 7 TL (0-3 yaş ücretsiz)

Yeme-İçme Alanı: İçerisinde restoran var.

İmkanlar: Bebek arabası ve engelli arabasıyla gezmeye müsait.

Otopark: Var.

http://www.istanbulmodern.org/tr/egitim/ucretsiz-egitim-programlari

BASF KIDS’ LAB ETKİNLİĞİ

BASF’nin çocuklara kimyayı ve bilimi daha yakından  tanıtmayı amaçladığı 6-12 yaş arası çocukların özel eğitmenler eşliğinde, zararsız maddelerle interaktif ve eğlenceli deneyler yapmasına imkân tanıyan Kids’ Lab’in ilk etkinliği 6-9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. Kids’ Lab, her ayın 4 günü, çocukların özel eğitmenlerle gerçekleştireceği deneylere ev sahipliği yapacak. İlk olarak suyun depolanması üzerine bir deney yapılacak Kids’ Lab’de yıl içinde çocuklara yepyeni deneyler yapma fırsatı sunulacak. Yeni döneminde de rezervasyon sistemiyle ziyaretçilerini ağırlayacak olan Kid’s Lab, rezervasyon numaralarını ve aktivite günlerini “BASF.KidsLabTurkey”, “BASF.Turkiye” adlı Facebook hesaplarından ve “BASF_Turkiye” Twitter hesabından duyuracak.

Deney tarih ve saatleri: 6, 7, 8, 9 Mart tarihleri arasında saat 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 ve 15.00

Rezervasyon ve detaylı bilgi için: 0212 334 73 16  /  egitim@istanbulmodern.org / 0212 334 73 16

BASF Hakkında

Dünyanın lider kimya şirketi BASF’ın portföyünde kimyasallar, plastikler, performans ürünleri, tarımsal ürünler, petrol ve gaz yer alıyor. BASF, ekonomik başarısını, sosyal sorumluluk ve çevre korumayla birleştiriyor. Bugün ve gelecekte toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için neredeyse tüm endüstriyel alanlarda bilim ve inovasyon aracılığıyla müşterilerine hizmet sunuyor. Ürünleri ve çözümleriyle kaynakların korunmasına, sağlıklı gıda teminine ve hayat kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyor. Kurumsal hedefi doğrultusunda, sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyor. BASF hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.basf.com.tr  adresindeki internet sitesinden ulaşılabiliyor.

MÜZE ÇANTAM ETKİNLİĞİ (HAFTASONU)

Geçmiş ve Gelecek Sergisine Paralel Sergi Etkinlikleri

Program: Pazartesi hariç hafta içi her gün okul grupları, hafta sonları ise çocuklar için uygulanan Müze Çantam, farklı yaş gruplarına yönelik çeşitli etkinlikleri içeriyor.

‘’Çocukların sanatta yeni ifade olanakları ile tanışmalarına aracı olan “Müze Çantam”, 2014 yılında farklı yaş gruplarına yönelik düzenlenen etkinliklerini uygulamaya devam ediyor. 4-5, 6-7, 8-10 yaş aralığındaki çocuklar için İstanbul Modern koleksiyonunda yer alan sanat eserleriyle birebir çalışma imkanı sunan program, müzenin onuncu yılını kutladığı 2014 yılında, 11-16 yaş aralığındaki gençleri de kapsayarak etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.

“Müze Çantam” eğitim programında 4-5 yaş grubu çocuklar “Şekillerin Peşinde” adlı etkinlikte şekillerin dünyasının sanat eserleri üzerindeki iz düşümlerini keşfe çıkıyor; 6-7 yaş grubu çocuklar “Resim mi Heykel mi?” adlı etkinlikte iki farklı sanat formunun benzerlik ve farklılıklarını değerlendiriyor; 8-10 yaş grubu çocuklar “Resimler ve Şiirler” adlı etkinlikte şiirleri ve resimleri analiz ediyor. Müzenin onuncu yılında 11-16 yaş grubuna yönelik düzenlenen “Şipşak Tasarım” adlı yeni etkinlikte ise gençler, sanat ve teknolojiyi buluşturuyor.’’

Rezervasyon ve detaylı bilgi için: 0212 334 73 16

Şekillerin Peşinde

4-5 yaş grubu

Oyun temelli bir etkinlik olan Şekillerin Peşinde, müzenin koridorlarında gezerken uzman eğitmenlerin çocuklara gösterdikleri geometrik şekillerin benzerlerinin hangi sanat yapıtlarında var olduklarını bulunması ile başlıyor.  Atölye çalışmasında çocuklar; üçgen, kare ve daire gibi geometrik şekillerin izdüşümlerini, Geçmiş ve Gelecek sergisinde yer alan İhsan Cemal Karaburçak’ın “Abstre Peysaj”, Adnan Çoker’in “Retropektif II” ve Olafur Eliasson’un “Kırmızı Duygusal Küre” adlı sanat çalışmalarında arıyor. Bu sanat çalışmalarının renklerini ve dokularını inceledikten sonra yapışkan şekillerle ve boya kalemleriyle bir sanat çalışması yaparak etkinliği tamamlıyorlar.

Etkinlik Programı:

Şekillerin Peşinde (4-5 Yaş Grubu):  22, 29 Mart 10.00’da, 15 Mart 13.30’da, 8 Mart 15.30’da yapılacaktır.

Resim mi, Heykel mi?

6-7 yaş grubu

Resim ve heykel arasındaki benzerlik ve farklılıkların ele alındığı atölyede çocuklar, özel olarak üretilmiş kartonlara resimler yapıyor ve bu karton parçalarını birbirine birleştirerek üç boyutlu bir form yaratıp bu formun nitelikleri üzerine düşünüyor. Atölye, resim ve heykel sanatı hakkında yapılan kısa münazaranın ardından Tony Cragg’in “Çirkin Yüz”, Erdağ Aksel’in “Suzan II”, Fahrelnissa Zeid’in “Cehennemim”, Ekrem Yalçındağ’ın “Kontrastlar” adlı sanat çalışmalarının incelenmesiyle tamamlanıyor. Böylece çocuklar; boyut, hacim, mekan kavramlarını resim ve heykel sanatı temelinde düşünerek, bir sanat izleyicisi olmanın ilk adımını atıyor.

Resim mi, Heykel mi? (6-7 Yaş Grubu):  15 Mart 10.00’da, 8, 22, 29 Mart 13.30’da yapılacaktır.

Resimler ve Şiirler

8-10 yaş grubu

Çocukların sözel imge ile görsel imge arasında bağlantı kurmalarını amaçlayan atölye, eğlenceli bir oyunla başlıyor: Çocuklar Orhan Veli Kanık’ın “İstanbul’u Dinliyorum Gözlerim Kapalı”, “Kedi”, “Ağaç”, Cahit Külebi’nin “Rüzgar” ve Necati Cumalı’nın “Suda Ayak İzleri” adlı şiirlerinden alıntılar dinliyor, şiirleri yorumluyor, şiirlere konu olan sözel imgelerin sergi salonlarında hangi sanat çalışmalarıyla ilişkili olabileceğini bulmaya çalışıyor. Etkinlikte ele alınan şiirlerle paralel olarak Mıgırdiç Civanyan’ın “İstanbul”, Orhan Peker’in “Balıkçı Çocuk ve Kediler”, Mehmet Güleryüz’ün “Karşı Rüzgar”, Jennifer Steinkamp’ın “Dikkat Çekici 1, 5, 6” ve Balkan Naci İslimyeli’nin “Hava-Su-Toprak-Ateş-Kül 1” adlı sanat çalışmalarının incelenmesinin ardından çocuklar, bu çalışmalardan yola çıkarak desenler çizerek etkinliği tamamlıyor.

Resimler ve Şiirler (8-10 Yaş Grubu): 8, 15, 29 Mart 11.00’de yapılacaktır.

3. Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay, Çocuk Tiyatrosu, İstanbul

 

 

‘’Çocuklara sunulan “tiyatro ya gidelim mi?” Fikrini aydınlanmaya dönüştürmek üzere yola çıktık. Çağımızın teknolojisi ile bireyselliğin pompalandığı sanal dünyalardan arınmalarını sağlayarak bu serüvene canlı dahil olmalarını, dayanışma duygusu ile somuta yolculukta bir arada olmayı hedefliyoruz. Kendimizi ifade edebilirsek görevimizi yapmışızdır. Haydi tiyatroya… İyi seyirler!’’

Ücret: 3 TL
Yaş: 3 – 11 yaş arası

Yer:  Devlet Tiyatroları, Cevahir Sahneleri Salon 2

Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi (2. Kat – Sinema Katı) Şişli / İstanbul (Avrupa)

Tel: 212 380 12 38

Tarih: 09 Mart 2014 Pazar Saat: 14:00

16 Mart 2014 Pazar Saat: 14:00

Devlet Tiyatroları, Küçükçekmece DT Sahnesi

Cennet Mahallesi Yahya Kemal Beyatlı Cad. Küçükçekmece – İstanbul Küçükçekmece / İstanbul (Avrupa)

Tel: 212 424 24 19

Tarih: 13 Mart 2014 Perşembe Saat: 14:00

14 Mart 2014 Cuma Saat: 14:00

4. Anatolium AVM’de Dinozorlar Çağı Başlıyor, Bursa

‘’World Of Dino etkinliğinde neler bulunuyor?

World of Dino birbirinden farklı yedi çeşit dinozor sergisinden oluşuyor. Nefes kesici bu etkinlikte yer alacak harekete duyarlı, ses çıkaran, dokusuyla bire bir gerçek dinozora dokunma hissi yaratan bu dinozorlardan bazıları; 9 metre uzunluğunda Dev T-rex, Trıceratorps, Ovıraptor, Dev T-rex kafası,T-rex fosil.

Ayrıca isteyen her minik ziyaretçi dinozor yumurtalarının ve T-rex kafasının içerisinde poz vererek bu deneyimi fotoğraflayabilecek. Aktivite sırasında profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilen fotoğraflar Anatolium Facebook sayfasında yayımlanacak ve tüm aileler için “Dinozorlar Çağı” ölümsüz olacak. 1-2 Mart ,8-9 Mart ve 15-16 Mart tarihlerinde ise etkinlik sahnesinde kurulacak olan Dinozor figürleri atölyesinde keyifli vakit geçirebilecekler.

Bursa’da ilk kez Anatolium AVM’de gerçekleşecek bu etkinliğe katılmak istiyorsanız, 1-16 Mart arasında Anatolium’a gelmeyi unutmayın! “Dinozorlar Çağı” bir daha bu kadar yakınınızda olmayabilir.’’

Yer: Anatolium Alışveriş Merkezi, Bursa

Ücret: ücretsiz.

Tarih: 1-16 Mart tarihlerinde devam ediyor. 8-9 Mart ve 15-16 Mart tarihlerinde ise etkinlik sahnesinde Dinozor figürleri atölyesi kurulacak.
http://lulutata.com/mekanlar/109/anatolium-alisveris-merkezi

5. Rahmi Koç Müzesi, İstanbul

‘’ Etkinlikler Fenerbahçe Vapuru’ndaki Eğitim Atölyesinde yapılmaktadır. 4-14 yaş arası çocuklarla her hafta farklı bir atölye çalışması gerçekleşmektedir. Bu atölyeler boyama, enerji, astronomi, heykel, kukla, film, denizcilik, dans ve dramadır. Belirli haftalarda, konusunda uzman sanatçılar, bu atölyelere misafir olmaktadır.

Gelişim ve öğrenim çok yönlü sosyal ve kültürel çevreler içinde, onlardan etkilenerek oluşur. Bu nedenle sosyal ve kültürel gelişimin bir parçası olan müzeler de yaptıkları faaliyetlerle çocukların sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel, dil gelişim ve becerilerine katkıda bulunmayı, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedeflemektedir.

Müzemiz bu hedefleri gerçekleştirebilmek için 2002 yılından itibaren sistemli bir şekilde Müze Eğitimi Projeleri hazırlayıp uygulamaktadır. 2009 yılında bu projelere Faber Castellin destekleriyle “Hafta Sonu Eğitim Atölyesi Projesi” dâhil edildi.’’

Yer: Rahmi Koç Müzesi,İstanbul

Tarih: Her hafta sonu. (Hafta içi etkinlikleri müze/eğitim biriminden  bilgi alınız)

http://lulutata.com/mekanlar/39/rahmi-m-koc-muzesi

6. Turkuazoo, İstanbul

 

Forum İstanbul AVM içerisinde yer alan Turkuazoo, çocukların balık türlerini tanımasına yardımcı olan harika bir ‘dev akvaryum’. Akvaryumu gezmeniz en fazla 2 saatinizi alacaktır, sonrasında AVM içerisindeki çocuk etkinliklerine katılabilir, yine avm içerisindeki yeme-içme alternatiflerini değerlendirip bütün gününüzü burada geçirmeyi planlayabilirsiniz.

Yer: Turkuazoo, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, Bayrampaşa, İstanbul

Ücret: Tam 32 TL, Öğrenci 24 TL. 0-3 Yaş Ücretsiz.

İmkanlar: Alışveriş merkezinin içerisinde bebek bakım odası, bebek alt açma yeri gibi olanaklar mevcut.

Yeme-içme: Alışveriş merkezi içindeki yemek katında, her bütçeye uygun yemek alternatifleri mevcut.

http://lulutata.com/mekanlar/12/turkuazoo

7. My Gym, İstanbul

‘‘My Gym, 6 haftadan 13 yaşa kadar olan çocukların fiziksel, bilişsel ve duygusal gelişimlerine yardımcı olmak için sıra dışı bir program yaratmıştır. My Gym’in fitness merkezinde özel tasarlanmış ve yaşlara uygun olarak düzenlenmiş dersler, müzik, dans, eğlenceler, oyunlar, özel oyuncaklar, salıncaklar, beden eğitimi, spor ve diğer özgün faaliyetler ile çocuklarımız bir yandan eğlenirken diğer yandan güç, denge, koordinasyon, ince ve bütüncül motor yetenekleri, çeviklik, esneklik, sosyal beceri ve en önemlisi öz güven kazanmaları sağlanmaktadır.

’1982’de California‘da kurulan My Gym, bugün dünyanın dört bir yanındaki 200 noktada hizmet vermektedir.’’

Şubeler: Akatlar, Ataşehir, Bağdat Caddesi, Buyaka Avm, Kemerburgaz.

Yaş: 6 hafta-13 yaş

http://lulutata.com/mekanlar/34/my-gym-atasehir#mekan-fotograflari

8. Hayalkurdum Kitabevi, İzmir

 

 

Harika bir çocuk kitapçısı burası! Sadece çocuk kitapçısı da değil üstelik, birçok etkinliğe ev sahipliği yapan sıcacık, içi sevgi dolu bir kitapçı.

‘’Hayalkurdum..Yattım, uyudum..Kendimi bir rüyada buldum.. Karşıma çıkan, kitaptan merdivenlerin önünde durdum.. Şimdi ne yapsam? derken..O merdivenleri birer birer çıkmaya koyuldum:) Hoşbulmak uzere…’’

Yer: hayalkurdum Kitabevi, İzmir

http://lulutata.com/mekanlar/110/hayalkurdum-kitabevi

9. Kanyon Alışveriş Merkezi, İstanbul

Bebekli ve çocuklu ailelerin keyifle gezebileceği bu üstü açık alışveriş merkezinde, çocuklar için haftasonu etkinlikleri olabiliyor. Hava şartları ne olursa olsun, çocuklar giriş kattaki havuzun çevresinde koşturmaya ve kendi aralarında oyunlar oynamaya bayılıyorlar. Harika bir sinema salonu var, eğer sinema izleme programınız varsa burada izleyebilirsiniz.

Yer: Kanyon Alışveriş merkezi, İstanbul

İmkanlar: Alışveriş merkezinin içerisinde çok detaylıca düşünülmüş bir bebek bakım odası mevcut.

Yeme-içme: Alışveriş merkezi içinde, her bütçeye uygun yemek alternatifleri mevcut.

http://lulutata.com/mekanlar/111/kanyon-alisveris-merkezi

10. Miniatürk, İstanbul

 


Miniatürk bahar ayları için güzel bir alternatif. Havaların güzelleşmesiyle bu tür açık mekanları tercih etmenizde fayda var. Yazın güneşin altında bu mekanı ziyaret etmek hele ki öğlen saatlerinde (güneş sizi rahatsız edeceğinden) zor olabilir. Yaz aylarında en uygun saat dilimi akşam üzeri, güneş battıktan sonra olacaktır. Miniatürk yerli ve yabancı turistlerin çokça ilgisini çeken bir mekan.

‘’Miniaturk, kısa sürede muhteşem bir Türkiye turu atmak isteyenler için ideal bir mekân. Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniaturk’te, 59 eser İstanbul’dan, 51 eser Anadolu’dan 12 eser ise bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere, 122 maket-eser sergilenmektedir.’’

Miniaturk’te, maketlerin yanı sıra, amfitiyatro, hediyelik eşya dükkanı, küçük ziyaretçilerin ilgisini çekecek  Truva atı ve kale gibi oyun gruplarından oluşan oyun alanı, gezi alanını çepeçevre dolaşan minyatür ekspres tren, satranç, labirent, go-card ve tekne turu bulunmaktadır.

Yer: Miniatürk, İstanbul

http://lulutata.com/mekanlar/63/miniaturk

Keyifli geziler

Lulutata Gezi Ekibi

lulutata.com

facebook.com/lulutatacom

instagram.com/lulutatacom

twitter.com/lulutatacom