Aile

Rahim Naklinden Sonra ABD’de Doğan İlk Bebek

Amerika’da ilk kez rahmi olmadan doğan bir kadın doğum yaptı. Bu güzel olay Dallas’ta Baylor University Medical Center’da gerçekleşti. Anne ve baba kimliklerini gizlemek istediler ve isimlerini basına bildirmediler.

Bazı kadınlar rahimsiz olarak doğabiliyorlar ve bebek sahibi olmaları imkansız oluyor. Bu, hastanenin ilk rahim nakli ameliyatı.

Nakil işlemini gerçekleştiren doktor Liza: “Bu an için çok uzun süredir hazırlanıyoruz. Bence herkes bebek doğarken ağladı, ben de” diyor.

Hastanedeki doktorlardan Dr. Giuliano Testa “Bütün gün nakil yapıyoruz ama bu diğerleriyle aynı şey değil. Bu tür nakillerin kadınlar için nasıl da inanılmaz olduğunu anlamamış ve hafife almışım. Ama şu an anladığım hisleri kelimelerle ifade etmem imkansız, tarif edemem” diyor.

Doğum, sezaryen olarak planlandı. Bebek çok sağlıklıydı ve her bebek gibi ağlayarak dünyaya geldi.

Doğumu yapan doktor “Birçok bebek doğurdum ama bu çok özel” diyor ve ekliyor: “Kariyerime ilk başladığımda sonografim bile yoktu. Şimdi bir başka kadından rahim alıp başkasına takıp, doğum yaptırıyoruz”

Nakil cerrahlarından biri diyor ki: “Şimdiye dek kendi bebeklerimin doğumundan başka bir bebeğin doğumu beni hiç duygusallaştırmamıştı. Ama bu kez, bebek doğar doğmaz ağlamaya başladım”

Bir donör’ün hediyesi

Taylor Siler, 36 yaşında bir hemşire. Rahmi olmadan doğan kadına anne olma şansını veren kişi. Yani ona rahmini veren kişi. Taylor’ın 4 ve 6 yaşlarında iki oğlu var. O ve eşi başka çocuk sahibi olmak istemediklerine karar veriyorlar. Hemşire olan Taylor, “bebek sahibi olmaya çalışan pek çok hastam var ve bu hiç adil değil” diyor.

Hamile kalmak istediğinden hiçbir zaman emin olamamış aslında ama buna karar verdiğinde hayatında aldığı en doğru karar olduğunu düşündüğünü belirtiyor.

“O bebeği kollarına koyduklarında, her şey değişiyor.”

“Bence bunu daha fazla kişi de yapabilir, bu inanılmaz derecede harika bir şey”

video:

Rahim nakli nasıl çalışıyor?

Araştırmalara göre 20 ile 35 yaş arasındaki kadınlara nakil yapılabiliyor ve donör olmak için de 30 ile 60 yaşları arasında olmak gerekiyor.

Dr. Testa: “Bir böbrek bağışladığınızda, o kişiye daha uzun bir ömür ile onların diyalizden kurtulmalarını sağlarsınız. Bu kadınlar ise bambaşka bir deneyimin donörü”

Daha önce İsveç’te gerçekleştirilen ameliyatlarda rahim nakli ile başarılı olan doğumlar oldu. Başarısızlıkla sonuçlanan deneyimler de var ancak zamanla operasyonlardaki başarı oranı da artacaktır.

amp

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çıkışta Olanlar

To Top