Aktivite

Yalnız Yaşamanın Dayanılmaz Hafifliği

Meksikalı illüstrator Idalia Candelas yalnız yaşayan kadınları çiziyor. Hayatın basit zevklerinden nasıl keyif alacağını bilen kadınları tasvir eden Candelas, instagram hesabında farklı konularda da çizimlerini ve video’larını paylaşıyor.

Fakat burada yalnız yaşamak konusunu işliyoruz ve Candelas da kendi kişisel hesabında “yalnız olmak” ve “yalnız yaşamak” üzerine yoğunlaşmış durumda. Pek çok kişi “yalnız” olduğunu söyleyen ve “yalnız yaşayan” insanlar için üzülür, endişe duyar. Aslında hayattan keyif almak için başkalarına ihtiyaç duymayan çok kişi var. Hatta daha çok yalnız kalmaya ihtiyaç duyan ve yalnızken daha fazla eğlenen… Çizimlere de bir göz atın eğer siz de yalnız yaşayan insanlar için üzülüyorsanız, belki fikriniz değişir, belki de onlardan biri olmak isteyebilirsiniz. İşte yalnız yaşamanın dayanılmaz hafifliği… Hem gerçek hem de mecazi anlamıyla…

1-En sevdiğiniz iç çamaşırlarını giyip evin dört bir tarafında tur atabilirsiniz. Aman bu odada kimse var mıydı acaba diye düşünmezsiniz.

2-İstediğiniz yerde istediğiniz pozisyonda kitap okuyabilirsiniz. İsterseniz yüksek sesle ve evde yürüyerek okuyun kitabınızı, hiç kimse size karışamaz.

3-Yatağınızda istediğiniz kadar gerinin, isterseniz çapraz yatın. Ne zaman yataktan kalkmak istiyorsanız o zaman kalkın, belki de o gün işe geç gitmek istiyorsunuz, “hadi geç kaldın” diye bir şey duymayacaksınız.

4-Kıyafetlerinizi istediğiniz yerde değiştirebilirsiniz, banyoda, mutfakta, salonda üstünüzü başınızı bırakabilirsiniz. Dağınık insanlar için yalnız yaşamak çok daha hafifletici, bu kesin.

5-Banyoya girdiğinizde kapıyı kapatmak zorunda değilsiniz, buğulanmadan da kurtulursunuz. Banyodan çıkarken de sizi kimsenin çıplak görme ihtimalinin olmadığını bilir rahat rahat giyinip, hazırlanırsınız.

6-Tüm günü dışarıda geçiren biriyseniz, yalnız yaşadığınız ev size önemli şeyleri düşünmek ve ihtiyacınız olan sessizliği size verecek yegane yerdir.

7-Senin yatağında senin kuralların geçerlidir. İster kahveni koy bir şeyler iç, ister abur cubur ye, ister kitap oku.

8-Sabah kalktığında mutfakta huzur ve sessizlik içinde kahve içebilirsin ya da kahvaltı yapabilirsin. Sana karışacak kimse yok. Ve başkaları için bir şeyler yapmak zorunda değilsin. Özellikle pek de “sabah insanı” olmayan kişiler için yalnız yaşamak çok rahatlatıcı, akşam belki zaman zaman biraz buruklaşabilir ama sabahlar asla…

 

Idalia Candelas’ın instagram hesabı.

 

Brightside

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çıkışta Olanlar

To Top