Hamile Günlüğü

Selen’in Hamile Günlüğü 22- 23. Hafta

Selen’in Hamile Günlüğü 22- 23. Hafta

Selen’in Hamile Günlüğü 22- 23. Hafta

Geçen hafta Serra ile Gymboree’e başladı , nasıl sevdiğini size anlatamam daha kapıdan girişte beni aşağı indir diye söyleniyor. Aktif olarak derslere şuana kadar ben de katıldım ama hamileliğimin ileriki haftalarında biraz zorlanacağa benziyorum, çocuklar o kadar hareketli ki ordan oraya koşturup duruyorlar. Belirli bir yaş grup çocuk için bu tarz oyun gruplarının çok faydalı olduğunu düşünüyorum, hem beraber birşeyler yapıyorlar hemde yeni yeni şeyler öğreniyorlar. Bilmeyenler için Gymboree de Play&Learn, Music ve Art diye 3 grup var bunlardan istediğinize çocuğunuzu getirebiliyorsunuz, ben özelikle Music’de çok eğlenmeyeceğini düşünüyordum ama bizimki üstün bir başarı gösterek çok eğlendi. Play & Learn aslında en zevklisi bence çünkü çocuklar devamlı hareket halindeler ve kendilerinden geçiyorlar en azından Serra geçiyor  Art’a henüz giremedik, onu da denemek istiyoruz aslında Art ile olan işleri biz evde Serra ile yapıyoruz o nedenle çok girmek gerekir mi bilemedim ama kesin bir deneme yapmalıyım.

Bu hafta Ankara’ya gittim gidişim yanımda olduğum halde biraz sıkıntı yarattı  çünkü en dar koltuğu olan uçağa denk geldik. E malum ben iriyim Serra iri yaklaşık 6 aylık göbek derken koltuğa zor sığdık, Serra annemin kucağında oturmadığından biz 3 kişi minik bir koltukta seyahat ettik Serra uyuduğundan bir sorun yaşamadık ama hamile anneler için özellikle 2 yaşından küçük çocukları varsa bir güzellik yapmaları gerekiyor bence. Bir önceki Bodrum yolculuğunda Serra için ayrı koltuk almıştım ancak THY Serra 2 yaşından küçük olduğundan bizi bu şekilde uçuramayacağını bavul sırasında bize söyledi, kavga dövüş bizi bu şekilde uçurdular ama bileti satarken hiç sorun olmayıp uçma kısmında sorun yaratmaları da ayrı bir durum. Bana diyorlar ki sizin adınıza koltuk alınsın, ben diyorum ki kızım adına aldım onu o şekilde uçuramayız ama beni uçurabiliyorlar, ee herşey malum duygusal.

Ankara’yı özlemişim akrabalarım falan bayağı hasret giderdik. Kuğulu parka gidip kuğuları sevdik , güvercinleri besledik benim çocukluk günlerim aklıma geldi anneannem ve dedem bizi getirirdi aynı şeyleri bizde yapardık, ah ah eski anılar hiç mi kaybolmaz. Bazen üzülüyorum bizim çocuklarımız bizim yaşadıklarımızı yaşayacaklar mı diye, herhalde 20 sene sonra oturduğumuz burada bir AVM olacak veya bütün anıları ipad ve iphone üzerinde kalacak. Biz ne kadar dolu dolu yaşadık çocukluğumuzu 20-30 kişilik mahalle grubumuz vardı hiç ayrılmadan beraber oyunlarla oynardık sabah 9’da çıkar gece 12 ‘de eve dönerdik, o zaman ne korku vardı ne bir şey. Şimdi ise çocuklar evlerde sıkışmış bir vaziyette televizyona veya eletronik oyun aletlerine takılı kalıyorlar ve bizim elimizden hiçbirşey gelmiyor. Çok basit bir örnek bir arkadaşın seni çağıracağı zaman balkonuna 10 kişi bağırırdı sesini duysun diye şimdi iphone ile arama yapıyorlar. Aslında en mutlu olduğum şey Serra’yı bizim bahçede bulunan çocuk bahçesinde oynatmak oldu hatta benim küçükken abimle çektirdiğim resmi aynı şekilde Serra ile de çektik, insanın anıları hiç kaybolmuyor ve çok duygusal oluyorsun.

Aslında hayat geriye dönüp sevdiğin mekanlarda tekrar tekrar aynı duyguları yaşamak için seni bazen kontrol ediyor olabilir, bazı şeylerin değerini daha iyi anlamak için ve o değeri hep yaşatabilmen için.

Ankara dönüşünden uçaktan inip hop doktor kontrolüne gittim, detaylı ultrasonda herşey güzel çıktı ancak istersek yurtdışında genetik test yaptırıp %99.9 ‘a varan bir kontrol sağlayabilirmişiz ancak ne Serhan, ne ben ne de doktorum Moşe bey bunun gerekli olmadığını sorun olduğu taktirde bu tarz bir işlem yaptırılabileceğimizi söyledi. Kızımızın resmi gördük ve evimize döndük . Bu ara aklımı yeni gelen minnoşa oda yapma durumuna taktım, daha hamile olduğumu öğrendiğim an dedim ki arka odayı bebişe ayırıcam vs ama şimdi düşünüyorum 2 sene sonra tekrar odaları birleştireceğim acaba ayrı oda yapmaya değer mi ?? Birkaç hafta içinde bunun da kararını vermiş olurum herhalde.

Bu haftalıkta bu kadar, haftaya görüşürüz.

Selen Sorgun Tiryaki
twitter: selocans
instagram: selensorgun#
facebook: selensorguntiryaki

Fotoğraf: http://www.home-designing.com/2012/07/baby-room-design-ideas alıntıdır 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çıkışta Olanlar

To Top