Aile

Kullanılmış Çocuk Kıyafetlerini Başkasına Verirken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

Arkadaş, aile ya da komşu çocuklarının birbirlerinin kıyafetlerini giymeleri oldukça şeker bir durumdur. Çocuklar, doğduktan sonraki -özellikle- ilk birkaç yıl çok çabuk büyürler. Bir yıl tam üzerilerine göre olan montlar, diğer yıl bebek oyuncağı kostümü gibi durabilir.

Çocuklar bu kadar çabuk büyürken ve tekrar kullanamayacakları oyuncak ve kıyafetleri birikirken, aslında pek de yıpranmaz. Kullanılmayacak hale gelmez. Bu aşamada onları çöpe atmak çok anlamsız. Hatta pek çok anne o eşyalara kıyamaz. Saklar vb. Ama saklamaya da gerek var mı acaba? Belki çok tatlı bir anısı olan eşyalar kabul edilebilir ama o kadar çok giysi ve oyuncağı saklamanın ne anlamı var?

Çocuklara yeni eşyalar alırken eskileri ihtiyaç sahibi tanıdıklara ya da belirli merkezlere vermek en mantıklısı gibi gözüküyor.

Burada isterseniz eşyayı veren taraf olun; isterseniz eşyayı alan taraf, dikkat edilmesi gereken bazı yazılı olmayan kurallar var. Bunları takip etmek çok önemli.

İşte, eşya verirken ya da alırken dikkat edilmesi gereken 5 şey:

  • Ürün güvenli mi bunu kontrol edebilirsiniz. Üretici firma ile ilgili bir sorun olmadığından emin olmak önemlidir. Eşyanın bir arızası var mı, kusuru var mı, çocuk için zararlı olabilir mi bunlar kontrol edilmeli.

  • Temizlik kontrolü yapabilirsiniz. Eşyayı veren kişiyseniz, onu bir çocuğun kullandığını unutmayın. Ve başkasına vermeden önce mutlaka temizleyin. Kıyafetleri ve oyuncakları yıkayıp, kuruladıktan sonra bir başkasına verin. Alan kişiler de temizlik kontrolü yapmayı unutmamalı, gerekirse tekrar yıkanmalı.

 

  • Eşyanın iyi durumda olduğuna emin olun. Çocuğunuz bir giysiyi kullanmayı bıraktığında ya da bir oyuncakla oynamayı bıraktığında, onu bir başkasına vermeden önce gerçekten başka bir çocuk tarafından kullanılabileceğine emin olun. Delik deşik, yırtık, bozuk şeyleri bir başkasına vermeyin.

  • Çöplerinizi bir başkasına vermeyin. Artık çöpe atılması gereken eşyalarınızı gerçekten çöpe atın. Bir başkasının çöp kutunuzu karıştırmasını ister misiniz? Kendi çöpünüzü gerekli yere siz kaldırın ve onları başkasının görmesine izin vermeyin. Yani 4. maddeye dönüyoruz aslında bir yerde. Kullanılmayacak halde olan eşyaları bir başkasına vermeyin ve çöpe atmayı deneyin. Sahte bir yardımseverlik gösterisini kimse istemez.

  • Kıyafetlerde beden hakkında dürüst olun. Çocuğunuzun kıyafetlerinin bedenleri hakkında açık olun. Ve sırf bir başkasına yardım etmek adına yanlış bedenlerde giysiyi başkasına vermeyin. Bu şekilde bir başkasının evine gereksiz eşya sokmuş olursunuz ve bu hiç hoş bir davranış olmaz. Eğer o kişinin çocuğu kullanamıyorsa merak etmeyin, etrafta başka çocuklar da var.

 

popsugar

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çıkışta Olanlar

To Top